Контрол на гориво. Как се осъществява и начините за това

Контрол на гориво. Как се осъществява и начините за това

Контрол на гориво. Как се осъществява и начините за това

06.07.2017 г. 09:21:03 ч.
(1296 Преглеждания)
Всички знаем, че разходите за гориво никак не са малки и контролът на горивото се явява не маловажна задача за собственниците на автопаркове. За целта са разработени няколко вида наблюдение какво става с количеството гориво в резервоара – дали се източва, дали се зарежда и колко разход на 100км. е изразходило даденото превозно средство.

Има няколко варианта за контрол на горивото – чрез фабричния нивомер на МПС-то, чрез монтиране на LLS датчик в резервоара и чрез хидростатичен датчик, който измерва не така наречения стълб на горивото, а неговото налягане в резервоара. Може GPS тракера да се свърже с фабричния нивомер, но тук не може да се филтрират плисканиците в резервоара по време на движение и графиката е като ‘таралеж’.

Не по маловажно е в какво състояние е този поплавък и от тук следва, че самия мониторинг не е ефективен.  LLS датчиците са капацитивни такива и след толкова много монтирани от нас до сега, ни е известно че работят доста прецизно чрез калибрация на резервоара през 5, 10, или 20 литра. Те са и най – масовите използвани през годините средство за контрол на гориво. Недостатък е, че се пробива отвор в  резервоара, за да се монтира самия датчик и се влияе макар и малко от температурата на горивото. Последното и най – ново е хидростатичният датчик.

Той за разлика от предните измерва налягането в резервоара и не се влияе толкова много от плисканиците на горивото по време на движение, както и от температурата. Също се монтира в резервоара, но се използва / при възможност/ фабричния отвор за нивомера на автомобила. Не на последно място е и точноста на измерване и грешка на датчика, което е минимално. 
Като цяло всички тези методи показват колко е заредено, колко е източено, кога като дата, място и час, какъв е разхода средно на сто километра и т. н.  

Има и още много начини за контрол на горивата, но всичко се свежда до това, каква инвестиция би си позволил един собсвенник на автопарк и дали му е необходимо.

За финал бихме добавили, че тези инвестиции при добър мониторинг от страна на ползвателя, си възвръщат средствата вложени в това във вид на икономия на горива след няколко месеца средно с около 20%.  

За нас

Ние сме екип с над десет годишен опит в изграждане и потдръжка на  GPS системи за проследяване и контрол на автомобилния парк от инженери. Предлагаме решение за нуждите на всеки клиент. Внедряваме иновативни технологии за повишаване на качеството на услугата. Ако ползвате такава услуга от друга компания и искате да направите сравнение с нас предлагаме безплатно едноседмично тестване. А ако не сте доволни от настоящия си доставчик то ние ще изкупим устройствата Ви на пазрна цена и ще ги заменим със съвременни такива.

За контакти

Офис:
гр.Добрич, ул.Велико Търново N 50

  Никола Николов /Управител/: 0878604744
  Светла Славова /Търговски представител/: 0878221463
 nikolov@nimex-bg.com
 slavova@nimex-bg.com

 Понеделник - Събота 8:00-17:00
Неделя - Почивен ден

Изпрати запитване