Как да защитим кошерите си в пчелина от кражба?

Как да защитим кошерите си в пчелина от кражба?

Как да защитим кошерите си в пчелина от кражба?

06.07.2017 г. 10:39:00 ч.
(2385 Преглеждания)
GPS тракери и охрана на пчелин, провокиран въпрос към мен от пчелар.

Пиша тази статия, провокиран от въпрос от мой приятел пчелар, който ми зададе следният въпрос:

Добре де, с  тия устройства се охраняват какви ли не МПС – та, та дори и велосипеди, а ти ме съветваш да си купувам ловни камери, GSM дайлери и т.н. не е ли възможно да се внедри и в пчелин например?

Да, може! Още повече, че някои устройства имат възможност да изпращат аларма, че има опит за заглушаване на сигнала. Зависи от вида тракер, с един такъв може да се наблюдават от два, до пет кошера. Лесно може да разберем  дали кошерите се движат, отварят или преместват.  Самото устройство ще ни изпрати SMS за вида нарушение и кой кошер точно. Дори може да се следи температурата в тях, та  и теглото. Например при празен кошер теглото е ‘х’, а при активно медосъбиране нараства с ‘у’ килограма. Значи медосъбирането е в разгара си, по негови думи. Неудобство е, че трябва и захранване, но коя техника не изисква такова. За разлика от други системи,  GPS тракера има минимална консумация на енергия и обслужването е много по – рядко, а и винаги сме готови да реализираме някоя нестандартна идея на клиент.

В заключение бих казал, че има много широко приложение. Най – хубавото е, че може да се предложат и много нестандартни и прототипни решения по желание и да се внедрят, особенно при подвижното пчеларство, където се наблюдава най – много посегателства над пчелини. 

За нас

Ние сме екип с над десет годишен опит в изграждане и потдръжка на  GPS системи за проследяване и контрол на автомобилния парк от инженери. Предлагаме решение за нуждите на всеки клиент. Внедряваме иновативни технологии за повишаване на качеството на услугата. Ако ползвате такава услуга от друга компания и искате да направите сравнение с нас предлагаме безплатно едноседмично тестване. А ако не сте доволни от настоящия си доставчик то ние ще изкупим устройствата Ви на пазрна цена и ще ги заменим със съвременни такива.

За контакти

Офис:
гр.Добрич, ул.Велико Търново N 50

  Никола Николов /Управител/: 0878604744
  Светла Славова /Търговски представител/: 0878221463
 nikolov@nimex-bg.com
 slavova@nimex-bg.com

 Понеделник - Събота 8:00-17:00
Неделя - Почивен ден

Изпрати запитване